Η πρόεδρος

Η Μαρία Γιαννίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά. Επί 15 χρόνια υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών. Διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος στα Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού (1990-1991), και Υγείας και Πρόνοιας (1992-1993). Μέλος του Διοικητικού και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (Ο.Α.Κ.Α.) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης. Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (Υπ. Τ.Α.Ν.) Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής. Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Φίλες μου,

Η «Παναθηναϊκή» με την πολύτιμη εμπειρία από τη μακρόχρονη προσφορά της στο γυναικείο χώρο στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει συνδράμει αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των γυναικών με σειρά δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, και ενεργοποίησής τους, που καλύπτουν όλο το φάσμα του σύγχρονου κοινωνικού – οικονομικού – πολιτικού γίγνεσθαι.
Βασική αρχή της οργάνωσής μας είναι ότι τα εκάστοτε επιτεύγματα στα γυναικεία θέματα συνιστούν τα όρια που πρέπει εμείς οι γυναίκες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας από κοινού να υπερβαίνουμε.
Στις ολοένα μεταβαλλόμενες συνθήκες της κοινωνίας μας, απαιτούνται νέες γνώσεις και εμπειρίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.
Ας δραστηριοποιηθούμε λοιπόν και ας εργαστούμε συλλογικά ώστε να μετουσιώσουμε τους σκοπούς και τις ιδέες μας σε πράξεις.

Η Πρόεδρος
Μαρία Γιαννίρη