side-area-logo
Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο 24/02/2015

Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο 24/02/2015

Στα πλαίσια του δικαιώματος –προνομίου ο Ευρωβουλευτής να καλεί ,να φιλοξένει και να ενημερώνει τους πολίτες της χώρας που τον εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεχτήκαμε πρόσκληση της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ κ.Ελιζας Βοζεμπεργκ-Βρυωνιδη την όποια και αποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον.

Ως γυναίκεια Οργάνωση- τολμώ να γράψω ότι είμαστε η μεγαλύτερη της Ελλάδος- μας δινόταν πρώτη φορά αυτή η δυνατότητα και το θεωρήσαμε μια ευκαιρία.

Στο γκρουπ συμμετείχαμε πρόεδροι, μελή Δ.Σ και της Επιστημονικής Επιτροπής στον αριθμό που επέτρεπε η πρόσκληση.

Το ενδιαφέρον , η προσμονή αλλά και τα ερωτήματα μας πολλά και σημαντικά.

 Φυσικά όχι μονό για γυναίκεια θέματα γιατί οι συνθήκες αμφιβολίας ανησυχίας και απογοήτευσης που βιώνουμε αφορούν άνδρες, γυναίκες ,νέους μαθητές και γενικότερα όλους μας. Η υποδοχή στο αεροδρόμιο από τους συνεργάτες της κ.Βόζεμπεργκ ήταν μόνο η αρχή που ήταν το ήμισυ του παντος, οιωνός ότι η επίσκεψη μας θα ήταν όντως σημαντική .Ο χρόνος που διαθέταμε για αυτό το τριήμερο είχε προγραμματίσει με ακρίβεια ούτως ώστε να μην πάει χαμένο λεπτό .

Υπήρξε όμως και η έκπληξη ,εκτός προγράμματος  στο δείπνο που όλες μαζί συναντηθήκαμε με την κ.Βοζεμπεργκ , η παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου για το μεταναστευτικό Δημήτρη Αβραμοπούλου ήταν ιδιαίτερη τιμή αλλά έδωσε και τη δυνατότητα να   ενημερωθούμε από τον ίδιο για ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφόρα τη Ελλάδα λογω της γεωγραφικής θέσης της έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Επόμενη δραστηριότητα η πρωινή επίσκεψη μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Απόλυτα πειθαρχημένες όλες μας τηρώντας τύπους και ουσία ,με τον έλεγχο που απαιτείται για την είσοδο μας όχι μονό στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και σε Εθνικό Κοινοβούλιο, ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους ,νιώσαμε υπερήφανες που η Ελληνική σημαία κυμάτιζε θαρρείς ψηλότερα από τις άλλες και αφού τέλειωσε η ξενάγηση από τον αρμόδιο υπάλληλο οδηγηθήκαμε στην αίθουσα ενημέρωσης.

Παρουσία εκτός της κ.Βοζεμπεργκ  και του κ. Γιώργου Κύρτσου ένα μικρό δείγμα για την συνεργασία των ευρωβουλευτών ήταν ακόμα  μια έκπληξη για μάς.

Αντιλαμβάνεσθε ότι οι βουλευτές μας ενημέρωσαν λεπτομερώς για τις δράσεις τους στην Ευρωβουλή, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο τους και φυσικά τα θέματα που κυριάρχησαν δεν αφορούσαν τον γυναικείο πληθυσμό αλλά όλους τους Έλληνες. Ακλούθησαν ερωτήσεις μέσα σε αυτό το πλαίσιο και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις.

Μεγάλος ο προβληματισμός πολλά τα ερωτηματικά και λιγότερη  η αισιοδοξία.

Η Ευρωβουλή λειτούργει με κανόνες και όρια .Εφαρμόζονται οι νόμοι και το κομματικό συμφέρον -γιατί και οι Ευρωβουλευτές ανήκουν σε κόμματα- είναι σε δεύτερη η τρίτη μοίρα.

Δίνουν μάχη για την συνοχή και εύρυθμη λειτουργιά της Ευρωβουλής όλοι μαζί γιατί έχουν πιστέψει στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και τα οφέλη της.

Το ταξίδι μας τέλειωσε όμως και είμαι σίγουρη ότι όλες είχαμε διπλή ωφέλεια. Βρεθήκαμε μαζί οι γυναίκες της Παναθηναϊκής ανταλλάξαμε απόψεις για την οργάνωση αλλά και νιώσαμε πιο κοντά και φιλικά.

Η εμπειρία μας από το Ευρωκοινοβούλιο σπουδαία και πολύ χρήσιμη και πιστεύω ότι η ευγνωμοσύνη ,που μέσα από αυτή την σελίδα εκφράζω στην Ελιζα,  αντιπροσωπεύει όλες που συμμετείχαμε σε αυτό το ταξίδι.

Τελειώνω με την ευχή να επαναληφτεί  η πρόταση από την κ.Βοζεμπεργκ . Χρειαζόμαστε αυτές τις τονωτικές ενέσεις και η Ελιζα  ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Οργάνωσης μας το γνωρίζει ευτυχώς πολύ καλά .Τον εθελοντισμό πρέπει να τον ανταμείβουμε και η Παναθηναϊκή έχει βάση της τον εθελοντισμό και την πρόσφορα.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in